Кулінарія та рецепти

Готую смачну домашню піцу: ділюся кращим рецептом, який я знаю (піца завжди виходить ідеальна)

Сьогодні хочу поділитися рецептом домашньої піци. Користуюся цим рецептом вже протягом багатьох років. Тісто по цьому рецепту виходить гарантовано завжди. Так що впорається навіть новачок.

Спосіб приготування піци

  1. В чаші змішую сухі дріжджі, цукор, 20 г борошна і теплу воду.
  2. Ретельно все перемішуємо, накриваю і залишаю в теплому місці на 10-15 хвилин.
  3. Потім додаю сіль, рослинне масло і перемішуємо.
  4. Починаю потроху додавати просіяне борошно і замішую тісто.
  5. Якщо тісто сильно липне до рук, додаю ще 1 ст. л. рослинного масла.
  6. Чашу з тестом накриваю кришкою і ставлю в тепле місце приблизно на годину.
  7. Ось так тісто збільшилося через годину.
  8. Обминаю тісто руками і ділю на дві рівні частини. Кожну підкочую в кульку. Викладаю на деко, застелене пергаментним папером і розтягую в коло діаметром 25 див.
  9. Не доходячи до бортів з допомогою ролика (або вилки) роблю проколи в тесті.
  10. Далі змащую соусом чилі або томатним соусом, залишаючи де-то близько 1 сантиметра від краю.
  11. Викладаю начинку.
  12. Використовуйте абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається.
  13. Піцу випікаю при температурі 200°С 20-25 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей духовки.

Всім приємного апетиту, смачної випічки і гарного настрою!

Інгредієнти

  • Борошно – 330 г + 20 г;
  • Сухі дріжджі – 5 г;
  • Тепла вода – 230 мл;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Начинка: (будь-яка на ваш смак);
  • Соус солодкий чилі / Томатний соус;
  • Ковбаса;
  • Маринований лук;
  • Моцарелла;
  • Твердий сир;
  • Помідори;
  • Мариновані огірки;
  • Кунжут;
  • Орегано.

Домашня піца за цим рецептом виходить завжди ідеальною, навіть у новачків. Завдяки докладним інструкціям, ви зможете приготувати піцу, яка порадує вас і вашу родину. Почніть з підготовки тіста, змішуючи дріжджі, цукор, борошно та теплу воду, а потім дайте йому піднятися у теплому місці.

Після підняття тіста, обомніть його руками і сформуйте два круглі пласти. Використовуйте будь-яку начинку на ваш смак: ковбасу, мариновану цибулю, моцареллу, твердий сир, помідори, мариновані огірки, кунжут та орегано. Змастіть основу соусом чилі або томатним соусом та викладіть начинку. Випікайте піцу при температурі 200°С протягом 20-25 хвилин, залежно від особливостей вашої духовки. Результат вас приємно здивує – піца вийде соковитою, ароматною і надзвичайно смачною.

Цей рецепт стане вашим улюбленим і ви будете повертатися до нього знову і знову. Смачного!